Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ

 Του Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Το τελευταίο διάστημα μία φήμη κυκλοφορούσε στο Κερατσίνι. Η φήμη ότι ο Δήμαρχος της πόλης παζαρεύει την κατασκευή LIDL σε οικόπεδο που ο Δήμος θέλει να απαλλοτριώσει και ο ίδιος δήλωνε προεκλογικά ότι θα μετατρέψει σε χώρο πρασίνου.
Πολλοί σκέφτηκαν μήπως ήταν μία φήμη που καλλιεργούν κάποιοι κακόβουλοι για να πλήξουν τον «αγωνιστή» και ασυμβίβαστο οικολόγο, κύριο Λουκά Τζανή. Άλλοι πάλι σκέφτηκαν ότι δεν πρέπει να βιαστούν, ότι πρέπει να δείξουν υπεύθυνη στάση και να μιλήσουν αφού το θέμα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν υπολόγιζαν , ότι έχουμε ένα Δήμαρχο που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Συμβούλιο και είχε μάλιστα  και το θράσος να μιλήσει για "αντιπολίτευση των γλουτών".
Ο ίδιος έχει αρνηθεί προτάσεις μου, όπως και προτάσεις άλλων συμβούλων να συζητηθεί το περιεχόμενο των συζητήσεών του με την ΔΕΗ, την ΜΕΤΡΟ Α.Ε, την ΕΥΔΑΠ, την ΟΣΚ Α.Ε . Έχει αρνηθεί να συζητηθεί πως προχωράει το θέμα του Κέντρου Υγείας.

Δεν έχει φέρει προς συζήτηση, όπως οφείλει από το άρθρο 72 του ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ  , τον τρίμηνο οικονομικό Απολογισμό (παρεμπιπτόντως, σε λίγες μέρες κλείνει το δεύτερο τρίμηνο)!  Η αλαζονεία του τον οδηγεί σε θεσμικές απρέπειες και σε αντιδημοκρατικές πρακτικές. Σιγά μην έφερνε λοιπόν το θέμα του LIDL στο Συμβούλιο.

Έκανε τις επαφές του, κατέληξε σε συμφωνία, ενημέρωσε κανένα κολλητό του η κανένα απ' αυτούς που για να μην χάσουν την θέση τους λένε ΝΑΙ σε όλα  (κάποιοι απ' αυτούς δηλώνουν μάλιστα και αριστεροί) και ανακοίνωσε την κατασκευή LIDL στo Κερατσίνι, σε μία εκδήλωση του Δήμου για την νεανική επιχειρηματικότητα.


Χωρίς να υπάρχει συζήτηση στο Συμβούλιο, χωρίς να υπάρχει καμία έστω τυπική διαβούλευση με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης! Τόσο δημοκρατικά!  Όταν δε μετά απ' αυτό το keratsini-drapetswnanews.blogspot.com  έγραψε ένα σχετικό ρεπορτάζ, δέχτηκε και μία από τις συνήθεις επιθέσεις εκπροσώπου «των ταγμάτων εφόδου» του δημοκράτη Δημάρχου μας. Η παρέμβασή του ήταν αποκαλυπτική αφού κάποιος μάθαινε και τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιηθούν, όπως και τα βασικά σημεία της συμφωνίας! Και εγώ ως Δημοτικός Σύμβουλος από εκεί τα έμαθα! Τόσο ωραία, τόσο δημοκρατικά! Σας καλώ να τα διαβάσετε. Δεν έχω όρεξη να μεταφέρω λόγια ανθρώπων που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Μόνο μία παρατήρηση. Δεν είχαν να πουν τίποτα για την ζημιά που θα υποστούν εκατοντάδες επαγγελματίες της πόλης.
Αντίθετα σημείωναν ότι "στο σημείο που θα κατασκευαστεί, δεν υπάρχει εμπορική αγορά σε απόσταση 2 km! " Και συμπλήρωναν με θράσος «Ποιός πληρώνει τους συνηγόρους υπεράσπισης των μεγάλων συμφερόντων;» .Τόση πολιτική αλητεία! 

Αυτές είναι οι εξελίξεις για το LIDL. Μάλλον, αυτή είναι η έναρξη των εξελίξεων. Γιατί τώρα είναι η ώρα του Εμπορικού κόσμου .Τώρα είναι η ώρα των δημοτικών συμβούλων που πρέπει να αποδείξουν ότι δεν δέχονται να μετατρέπονται σε γλάστρες από κανένα. Τώρα είναι η ώρα των κομμάτων και ιδιαίτερα αυτών που στήριξαν τον πολύ κ.Τζανή δες ΣΥΡΙΖΑ και Δ.Α ). Τώρα είναι η ώρα των βουλευτών που θα πρέπει να πάρουν όλοι σαφή θέση .
Τώρα είναι η ώρα ιδιαίτερα του κ.Λιντζέρη και του κ.Λαφαζάνη , "που είχαν βγει στα κεραμίδια" όταν πριν κάποια χρόνια είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση για κατασκευή πολυκαταστήματος στον χώρο του Καχραμάνογλου.

Τώρα είναι η ώρα να μάθει ο κ.Τζανής ότι είναι Δήμαρχος και όχι δικτάτορας, ότι δεν μπορεί να αποφασίζει πριν από εμάς για εμάς.  πηγή