Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Επιστολή Δημάρχου στον ΟΛΠ


Η περίοδο μέλιτος που ακολούθησε της κατάληψης, της συμφωνίας με τις πολλές επιτροπές και των εγκωμιαστικών δελτίων τύπου! τελείωσε. 
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΟΛΠ μετά από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας Το Βήμα   και διαμαρτύρεται για τους σχεδιασμούς που γίνονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη του Δήμου. 

<Καμία επέκταση του ΟΛΠ προς Κερατσίνι – Δραπετσώνα χωρίς συζήτηση με την Δημοτική Αρχή

Με έκπληξη και έντονη ανησυχία διαβάσαμε δημοσίευμα έγκριτης εφημερίδας, στο φύλλο της Κυριακής 26 Ιουνίου. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αφορά και περιγράφει σχέδια ανάπτυξης του λιμένος, σχέδια τα οποία φέρονται να είναι προϊόν μελετών, τις οποίες έχει παραγγείλει ο ΟΛΠ και τα πορίσματά τους αντανακλούν τη βούληση και την στοχοθεσία του για τα επόμενα χρόνια. 

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται, όχι μόνο στα δύο (2) έργα τα οποία προτίθεται να συζητήσει, σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου της ΟΛΠ Α.Ε. στη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου το Δ.Σ., αλλά περιγράφει και το συνολικότερο σχεδιασμό έργων και παρεμβάσεων στη θαλάσσια μετώπη της πόλης μας. 

Με βάση εκτός των άλλων, τους σχετικούς πίνακες οι οποίοι εμπεριέχονται στο δημοσίευμα, η ΟΛΠ Α.Ε. φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει μεταξύ άλλων, στην κατασκευή νέας προβλήτας για μεγάλα επιβατικά πλοία καθώς και στην κατασκευή μαρίνας στην περιοχή της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου. 

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια απ΄ όπου κι αν προέρχεται να αγνοηθούν ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η κοινωνία της πόλης μας, σε ότι αφορά την ανάπτυξη και την αξιοποίηση της θάλασσάς μας. Κάθε σχεδιασμός ο οποίος χαράζεται ερήμην μας είναι προφανές ότι δεν μπορεί να τύχει θετικής αντιμετώπισης, αντίθετα θα βρει απέναντί του τον Δήμο και την τοπική κοινωνία.>