Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Στη Δραπετσώνα και στη Χαραυγή γιατί δεν γίνονται εκδηλώσεις;


Για τις εκδηλώσεις έχουμε γράψει πολλά. Αυτοί που ακούνε καλά, κάτι μπορεί να σκεφτούν προς το καλύτερο. Τα κείμενα είχαν προκαλέσει θετικές και αρνητικές αντιδράσεις!
Σήμερα όμως πήραμε 2 «οργισμένα emails» από φίλους που βάζουν και μια άλλη διάσταση, τοπικιστική. Το ερώτημα στο οποίο καταλήγουν και τα δύο emails είναι: «Γιατί η Δραπετσώνα και η Χαραυγή απουσιάζουν από τον σχεδιασμό του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας;»

 Η αλήθεια είναι ότι τελευταία παρακολουθήσαμε αρκετές εκδηλώσεις και παρακολουθούμε και τα δελτία τύπου, όσο μπορούμε να τα εντοπίσουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε για εκδηλώσεις στη Χαραυγή,  ίσως να έγινε μία στη Δραπετσώνα.
Επιπλέον δεν είδαμε από τους δραστήριους Δραπετσωνίτες φίλους, λάτρεις του διαδικτύου κάποια σχετική ανάρτηση, αλλά ούτε μάθαμε για κάποια διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο από πλευράς συμβούλων που έχουν εκλεγεί στη δημοτική ενότητα Δραπετσώνας και έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους για διάφορα θέματα.
Στο email o φίλος κάπως υπερβολικά και αγανακτισμένα μιλάει για «πάνω και κάτω κόσμο» με  φυσικό σύνορο τη Λεωφόρο Δημοκρατίας. «Το έργο επαναλαμβάνεται», αναφέρει και τονίζει  ότι «υπάρχουν πλατείες στη Δραπετσώνα που μπορούν να φιλοξενήσουν θεάματα, αλλά και ανοιχτό θέατρο στην πλατεία Πόντου στη Χαραυγή».

Παλαιότερα όταν ο Δήμος Κερατσινίου δεν είχε συγχωνευτεί, ήταν το μόνιμο παράπονο των κατοίκων  της Χαραυγής, όταν ολόκληρος ο σχεδιασμός ή σε μεγάλο βαθμό αφορούσε τις κλειστές αίθουσες Μελίνα, Αντώνης Σαμαράκης και την περιοχή Σελεπίτσαρι ή τα Ταμπούρια. Το αστείο ήταν, ότι πάντα φρόντιζε η Δημοτική αρχή να εκπληρώσει το χρέος της προγραμματίζοντας μια παράσταση Καραγκιόζη στη Χαραυγη και υπενθύμιζε στις διαμαρτυρίες τη γιορτή σαρδέλας του Σεπτεμβρίου στο λιμανάκι!
Ένας σχεδιασμός που θα σκέφτεται ολόκληρη την πόλη, ακόμα και αναλογικά με τον πληθυσμό ή τους διαθέσιμους χώρους δεν κοστίζει παραπάνω χρήματα και δείχνει συνέπεια και σεβασμό προς όλους τους κατοίκους.
Σίγουρα θα υπάρχουν λόγοι, τεχνικοί ίσως ή κάτι άλλο το οποίο δεν γνωρίζουμε, ώστε να μην επιλέγουν οι υπέυθυνοι τη Δραπετσώνα ή το ανοιχτό θεατράκι της Χαραυγής για μια ανοιχτή συναυλία ή για μια ομιλία. ‘Όμως στις περιοχές αυτές κατοικεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πόλης, η Δραπετσώνα έως και πέρυσι ήταν Δήμος και, οι κάτοικοι, όλοι οι κάτοικοι έχουν το ίδιο ...«δικαίωμα στο όνειρο»…