Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

«OI NEOI MEΣΑ Σ’ ΟΛΑ», διήμερο εκδηλώσεων...


Mε την προβολή της ταινίας «Μικρά βήματα σ’ έναν μεγάλο κόσμο» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Καλλιόπης Λεγάκη αλλά και την ομιλία του Ψυχολόγου MSc Γιώργου Μπρισκόλα για το άγχος που αντιμετωπίζουν οι νέοι εν όψει εξετάσεων, συνεχίζεται την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 8 μ.μ., ο κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Κερατσινίου με τίτλο «Οι Νέοι Μέσα Σ’Όλα»
Η ταινία παραγωγής του 2006, παρουσιάζει τους μαθητές ενός Γυμνασίου στο Κερατσίνι που αποφασίζουν να ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση και να καταγράψουν με μια κάμερα όλη τη διαδικασία. Έτσι συγκεντρώθηκαν περίπου τριάντα παιδιά 15 χρονών και δημιούργησαν μια παράσταση βασισμένη στις προσωπικές εμπειρίες και βιώματά τους. 



Από αυτούς ο Σπύρος, πνεύμα ανυπόταχτο και ασυμβίβαστο, δηλώνει ότι δεν φοβάται τον θάνατο. Η Στέλλα, ρομαντική και ονειροπόλα, αναζητά τη στοργή και την αγάπη ακόμα και στους ξένους. Η Μαρία, παρεξηγημένη από τους συμμαθητές της, ζητά μονάχα να την καταλαβαίνουν και να είναι ελεύθερη. Ο Χρήστος, με έντονο και καυστικό χιούμορ, θέλει να γίνει πιλότος, για να δοξάσει την πατρίδα. Ο Λουκάς αγαπάει την μπάλα, τις γυναίκες και την περιπέτεια και βάζει τον εαυτό του πάνω από όλους. Και τέλος η Βάσια, που θέλει να εξουσιάζει τους άλλους, δεν είναι παρά ένα πλάσμα, που κρύβει μια μεγάλη και τρυφερή καρδιά. 

Η ρεαλιστική κινηματογράφηση και ο αυθόρμητος τρόπος, που τα παιδιά μιλούν στην κάμερα με την δική τους γλώσσα, σκιαγραφούν τον σημερινό έφηβο, που αναζητάει την αγάπη, βρίσκει διέξοδο στη φιλία και συνεχίζει να ονειρεύεται. 

Μετά το πέρας της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα. 

Ο κύκλος εκδηλώσεων «Οι Νέοι Μέσα Σ΄’όλα» θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 8 μ.μ., με την παράσταση stand-up comedy που φέρει τον ευρηματικό τίτλο «Δύσκολα τα Πράγματα» και στην οποία πρωταγωνιστεί ο δημοφιλής ηθοποιός και μετρ του είδους Γιώργος Χατζηπαύλου. 

Η παράσταση – one man show μας προτρέπει «να δούμε τη ζωή από την καλή, αλλά κυρίως από την ανάποδη, γιατί έτσι έχει περισσότερη πλάκα». Από το μποτιλιάρισμα ως την ελληνίδα μάνα, από το κλαμπ ως τη δουλειά, από το καμάκι ως το γάμο, από τον καπιταλισμό ως τη γλώσσα που μιλάνε οι άντρες και οι γυναίκες, από την αστυνομία ως το σούπερ – μάρκετ… από όλα όσα γίνονται γύρω μας και είναι πάντα πιο αστεία από όσα φαντάζουν τη στιγμή που συμβαίνουν. 

Καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» θα φιλοξενηθεί έκθεση σκίτσου και ζωγραφικής των τμημάτων εφήβων της ΔΗΚΕΠΟΚ, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Άκης Παράσογλου.