Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία της Ζώνης (Σ.Ε.ΣΩ.ΖΩ.)


 Λάβαμε email από εργαζόμενο της ζώνης από το οποίο ξεχειλίζει η αγωνία για τον πάλαι  ποτέ πνεύμονα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής Πειραιά, την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Το αναδημοσιεύουμε με την ευχή, η αγωνία, οι ελπίδες, οι αγώνες να βρουν το κατάλληλο έδαφος για τη σωτηρία της δουλειάς και του κλάδου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας. 

"Μετά από πρωτοβουλία - κάλεσμα των εννέα μελών που εκλέχτηκαν στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, με τον συνδυασμό της Εργατικής Ενότητας, έγινε στο Δημαρχείο Περάματος συγκέντρωση - συζήτηση εκατοντάδων συναδέλφων.
   Επιθυμία μας να δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν όλες οι απόψεις και να προωθήσουμε την ενωτική δράση που απαιτείται αυτή την ύστατη στιγμή για τη σωτηρία της δουλειάς μας και του κλάδου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας.
   Μέσα από πρωτόγνωρη μεγάλη συμμετοχή, ακούστηκαν οι απόψεις δεκάδων συναδέλφων και καταλήξαμε στη διαμόρφωση του σχεδίου « Προτάσεων για τη Σωτηρία της Ζώνης» και στη δημιουργία «Συντονιστικής Επιτροπής για τη Σωτηρία της Ζώνης  (Σ.Ε.ΣΩ.ΖΩ.)» που αποτελείται από συναδέλφους διαφορετικών ιδεολογικών, πολιτικών, παραταξιακών απόψεων, χωρίς αποκλεισμούς, που όμως μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον της δουλειάς μας, για να μην οδηγηθούμε εμείς και τα παιδιά μας στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
 Η επιτροπή είναι ανοιχτή, και σ’ αυτή έχουν θέση όλοι όσοι αγωνιούν για το μέλλον της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, από κάθε φορέα της ευρύτερης περιοχής.
Το σχέδιο προτάσεων θα δοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς) σε όλες τις κοινωνικές οργανώσεις με σκοπό να καταθέσουν και τις δικές τους παρατηρήσεις και προτάσεις, ώστε ολοκληρωμένο πια να γίνει πρόταση κοινής δράσης όλων όσων το αποδεχτούν και το συνυπογράψουν.
 Για να συνεχίσουν να έχουν δουλειά χιλιάδες εργαζόμενοι, για να μην μπει λουκέτο σε εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύ κύκλο εργασιών των επισκευαζόμενων πλοίων.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια να γίνουν οι προτάσεις μας αποφάσεις της πολιτείας, και  οργανώνουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων για την άμεση διεκδίκηση τους. Σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις μας σας θέλουμε συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες."
Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία της Ζώνης  (Σ.Ε.ΣΩ.ΖΩ.)   sintonistikozonis@gmail.com