Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου Λιμενίσκου Αλιέων Κερατσινίου


Δεν γνωρίζουμε αν είναι καλό ή κακό και αν το θέλουν οι αλιείς, επέκταση του λιμανιού τους μοιάζει, αν είναι μόνο αυτό, μάλλον καλό φαίνεται. Όμως αυτές οι επιτροπές ΟΛΠ-Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας που συγκροτήθηκαν ώστε  στην περιοχή των ακτών του Κερατσινίου-Δραπετσώνας να συναποφασίζουν ΟΛΠ - Δήμος, το γνωρίζουν και αν ναι, έχουν ενημερώσει; ! 


"Α. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ενέκρινε ομόφωνα την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου Λιμενίσκου Αλιέων Κερατσινίου». Το έργο αυτό αφορά νέο κρηπιδότοιχο μήκους 51μ. και δημιουργία πρόσθετου χερσαίου χώρου, στο γνωστό «Μικρό Λιμανάκι», το οποίο βρίσκεται στον παράπλευρο χώρο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, προϋπολογισμού 92.000€. 

Όπως είναι γνωστό, ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει παραχωρήσει με σύμβαση παραχώρησης το 2002 και το 2003 χερσαίο και θαλάσσιο χώρο στο Λιμένα Αλιέων του Δήμου Κερατσινίου, για τον ελλιμενισμό των σκαφών των αλιέων του Κερατσινίου, καθώς και χερσαίο χώρο για ανάπαυση και αναψυχή, χώρος ο οποίος με τη νέα απόφαση επεκτείνεται.    

B. Με απόφαση επίσης του Συμβουλίου Διεύθυνσης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. παρατείνεται η παραχώρηση χρήσης του παραλιακού χώρου στον όρμο Φωρών (ΑΓΕΤ) του Δήμου Κερατσινίου, στον «Επαγγελματικό Αλιευτικό Σύλλογο Κερατσινίου», χωρίς αναπροσαρμογή του συμβολικού τιμολογίου. Όπως είναι γνωστό ο χώρος αυτός έχει επίσης παραχωρηθεί από το 2002, έχουν δε με δαπάνες του Ο.Λ.Π. Α.Ε. δημιουργηθεί λιμενικές εγκαταστάσεις στη χερσαία ζώνη.  ΟΛΠ  "