Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Τα ποσά που προτείνονται ως τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης  προτείνεται από το Δημοτική αρχή η καταβολή τροφείων για τις οικογένειες των παιδιών που  φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με το ύψος των εισοδημάτων κάθε οικογένειας. 
Τροφεία είχαν ψηφιστεί και το 2007 στο Δήμο Κερατσινίου, όμως δεν έχουμε στοιχεία για τα ακριβή ποσά, ώστε να συγκρίνουμε. Γνωρίζουμε ότι είχαν καταργηθεί όταν στη διοίκηση του Δήμου ήταν ο Φ. Μελάς, τώρα επανέρχονται, ας ελπίσουμε ότι θα αξιοποιηθούν για την αναβάθμιση των υπηρεσίων που προσφέρουν οι παιδικοί σταθμοί!
 Σε κάθε περίπτωση όσο και εάν γίνεται προσπάθεια  να τονιστεί η μη καταβολή τροφείων σε οικογένειες με εισόδημα κάτω από 15.000 ή οικογένειες με τρία παιδιά και χαμηλό εισόδημα, τα τροφεία είναι ένας επιπλέον φόρος για την οικογένεια... Αυτό  θεωρητικά το καταλαβαίνουν όλοι και αυτοί που προτείνουν, μάλιστα στο εισηγητικό γίνεται και ατυχής σύγκριση με τα χρήματα που δίνουν γονείς για εγγραφή σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, εντέχνως παραβλέποντας ότι οι γονείς δεν πληρώνουν δημοτικούς φόρους στους παιδικούς σταθμούς.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ (ΤΡΟΦΕΙΟ) ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΥΨΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ:


Εδώ το εισηγητικό σημείωμα