Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Στις 9 Μαΐου (Δευτέρα) 8μ.μ. η 2η παρουσίαση του βίβλίου "Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ"


Το βιβλίο του Γιώργου Τσιρίδη «Η δική μας Ανάπλαση» κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2010  και θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 9-5-11 στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας. Εμείς και οι φίλοι του Blog "Δραπετσίνι" ελπίζουμε, θα είμαστε εκεί, για να ακούσουμε όμορφες μουσικές! και να μάθουμε κάτι ...για την περιβόητη ανάπλαση!

Από το blog Γ. Τσιρίδης: "Τον Σεπτέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γιώργου Τσιρίδη «Η δική μας Ανάπλαση». Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, το πνεύμα της Ανάπλασης εξέπεμψε την ιδέα να γίνει μία παρουσίαση του βιβλίου, στη Δραπετσώνα.
Τον Απρίλιο του 2011, μετά από περιπετειώδη περιπλάνηση στο αχανές, το σήμα ελήφθη από τους κατάλληλους ανθρώπους, την ώρα του καφέ. Αυτοί συμφώνησαν με το συγγραφέα να κάνουν μία σύντομη παρουσίαση του βιβλίου. Συμφώνησαν επίσης πως το σημαντικό είναι να γίνει κατόπιν μία καλή συζήτηση. 
Μία συζήτηση της οποίας το ζητούμενο θα είναι η διαμόρφωση κοινών θέσεων για το χώρο των 600 στρεμμάτων, το χώρο δηλαδή της τέως βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας – Κερατσινίου. Είναι ηλίου φαεινότερον πως, αν θέλουμε ο χώρος αυτός να αξιοποιηθεί προς το συμφέρον μας, αν επιθυμούμε επιλογές και έργα προσανατολισμένα στο κοινό καλό, τότε έχουμε ανάγκη από ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο/πρόταση για την τελευταία ελεύθερη περιοχή του Δυτικού Πειραιά. Σχέδιο που θα είναι ένα ισχυρό όπλο και στα χέρια μας και στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και αυτό το σχέδιο μπορεί να γίνει ακαταμάχητο, μόνο αν διαμορφωθεί μέσα από ένα δημόσιο διάλογο όλων όσων αγωνιούν για το παρόν και μέλλον της πόλης μας. "
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Επειδή λοιπόν όλοι, λίγο πολύ, έχουμε συνείδηση ότι η περιοχή αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία όλου του Δυτικού Πειραιά για ένα καλύτερο αύριο, σας προσκαλούμε, με αφορμή το βιβλίο για την Ανάπλαση,να συμμετάσχετε κι εσείς σ’ αυτή τη συζήτηση τη ΔΕΥΤΕΡΑ , 9 Μαΐου 2011, στις 8 μ.μ., θα σας περιμένουμε, στην αίθουσα των Δημοτικών Συμβουλίων του Δημαρχείου Δραπετσώνας, Η συμμετοχή σας σε αυτήν τη συζήτηση και χαρά θα μας φέρει και θα είναι τιμή μας. Οι οικοδεσπότες: Γιώργος Παπαδάκης, Λάκης Ιγνατιάδης