Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σε Διεθνή Δικηγορικό Οίκο θα αναθέσει το «φάκελο ΟΛΠ» η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας;


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Εν Πειραιεί" σε Διεθνή Δικηγορικό Οίκο θα αναθέσει το «φάκελο ΟΛΠ» η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας !!!  

Τι είναι πάλι τούτο; Υπάρχει απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου ή απλώς είναι πληροφορίες της εφημερίδας; Μήπως πρέπει να γνωρίζουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι; Πάντως η εφημερίδα συνήθως έχει καλή πληροφόρηση για θέματα που αφορούν το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. 

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης σε έντονους τόνους ζήτησαν ενημέρωση για τα θέματα του ΟΛΠ, ΔΕΗ, Κέντρου υγείας,  δυστυχώς δεν την είχαν! Τώρα μαθαίνουμε για το Διεθνή !!! Δικηγορικό Οίκο! 

Φίλος-αναγνώστης του "DrK" μας ενημέρωσε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχετική ερώτηση διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει θέμα για διεθνή οίκο!  Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για να μάθουμε την αλήθεια!

Στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Δώδεκα χρόνια μετά το κλείσιμο του εργοστασίου, η «ανάπλαση» έχει χάσει το πραγματικό της νόημα αφού σε αυτό το διάστημα μεσολάβησαν πολλά. Ανοιξε η όρεξη σε επιχειρηματικά συμφέροντα που πιέζουν για επενδύσεις, real estate και μπόλικο τσιμεντάρισμα κόντρα στο συμφέρον των τοπικών κοινωνιών και στις ανάγκες της εποχής για πράσινο και ελεύθερους χώρους. 
Η σημερινή διοίκηση του Καλλικρατικού Δήμου, υπό τον Λουκά Τζανή,  εμφανίζεται έτοιμη να αναθέσει σε Διεθνή Δικηγορικό Οίκο τον «φάκελο ΟΛΠ» για να διερευνήσει όλα τα τρωτά σημεία και να αρχίσει αγώνας διεκδίκησης των εδαφών που καταλαμβάνει εδώ και δεκαετίες ο πανίσχυρος οργανισμός.  Οσο για την περιοχή της Ανάπλασης, όλες οι μελέτες που έχει στα χέρια του ο δήμαρχος συγκλίνουν στη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου." ¨Ολόκληρο το δημοσίευμα Εν Πειραιεί