Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ξέθαψαν "το τσεκούρι του πολέμου";


H πινακίδα σήμερα!
Η ενέργεια της Δημοτικής αρχής Κερατσινίου –Δραπετσώνας να οριοθετήσει τα σύνορα του δήμου με πινακίδες και παράλληλα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου να δηλώσει ότι συμμορφώνεται πλήρως με την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου με αριθμό 3/28.9.81, ξεσήκωσε αντιδράσεις και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στη Νίκαια  για τη Δευτέρα!

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου φαίνεται ότι η περιοχή που βρίσκεται το Κατράκειο ανήκει στο Δήμο Κερατσινίου. Το τοπογραφικό που δημοσίευσε blog που είναι πολύ κοντά στη δημοτική αρχή Κερατσινίου, αυτό δείχνει!

Στεγνά, χωρίς συναισθηματισμούς μπορεί κάποιος να πει, καλά έπραξε ο δήμαρχος.
Όμως η αλήθεια είναι ότι το Κατράκειο το κατασκεύασε  και το συντήρησε τόσα χρόνια ο Δήμος Νίκαιας και στα χρόνια που πέρασαν απέκτησε τόση φήμη που έφτασε μάλιστα στο σημείο το όνομα του να είναι συνώνυμο της Νικαίας.
Πέρα από αυτά οι Νικαιώτες και οι Κερατσινιώτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα! Το Κατράκειο είναι ένα θέατρο με σημαντική ιστορία και το χαίρονται όλοι, κανένας δε δείχνει διαβατήριο για να μπει μέσα!

 Άραγε ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της κίνησης; Θέλουμε το Κατράκειο να ανήκει στο Κερατσίνι; Αν ναι, να ειπωθεί ξεκάθαρα και να αναλάβουν ευθύνες και "πολιτισμένες" πρωτοβουλίες οι αρμόδιοι, όχι κινήσεις εντυπωσιασμού! Έχουμε πικρή εμπειρία, βλέπε θέμα με τον ΟΛΠ. Δε θέλαμε τριχοτόμηση (σαλαμοποίηση) του έργου της παραλίας, δε συζητούσαμε και τελικά έγινε και συζήτηση και 3 διαφορετικές επιτροπές για τις οποίες κανείς δεν γνωρίζει πότε συνεδριάζουν, αν συνεδριάζουν και τι έργο παράγουν!  
Υπάρχει όμως και ένα πολιτικό θέμα. Δεν έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας να γνωρίζει για τις σκέψεις  και τα σχέδια της δημοτικής αρχής; Δεν έπρεπε να έχουν γίνει κάποιες επαφές με τους γείτονες, το Δήμο Νίκαιας –Ρέντη;

Το τοπογραφικό 
















Ανακοινώσεις για το θέμα:
Κερατσίνι 14.04.2011 :  Σχόλιο του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Λουκά Τζανή σε σχέση με το υποτιθέμενο θέμα που δημιουργήθηκε για τα όρια του Δήμου: Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας ουδέποτε επιχείρησε να ιδιοποιηθεί ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Δ. Νίκαιας. Απεναντίας συμμορφώνεται πλήρως με την με αριθμό 3/28.9.81 απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου καθορισμού των ορίων των ανωτέρω Δήμων. Δικαστική απόφαση της οποίας της οποίας τις έννομες συνέπειες οφείλουν όλοι να σέβονται. Γραφείο Τύπου

 Αναλυτικό ρεπορτάζ και σχόλια για το θέμα στο δικτυακό τόπο halkidona.gr Κατράκειο: “Σας καλωσορίζουμε στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας” Σχόλιο Αρχισυντάκτη του δικτυακού τόπου www.halkidona.gr :Μου είναι αδιανόητο να υποθέσω πως ο κος Τζανής αυτό που ήθελε μόνο ήταν να οριοθετήσει τα σύνορά του [και μάλιστα όχι απλά με την κρατική πινακίδα που συναντούμε συνήθως αλλά με μια 2.5x2.5m] δίχως να έχει καμία διάθεση να οικειοποιηθεί κάτι που δεν του ανήκει και αποτελεί σημείο κατατεθέν του Δήμου μας. Μου είναι αδιανόητο σε αυτή την υπόθεση να θεωρήσω πως υπήρξαν μόνο αγνά αισθήματα. Επίσης μου είναι αδιανόητο να κατανοήσω τον τρόπο και τον χρόνο αυτής της ενέργειας... 
Χάρτης του Δήμου Νίκαιας. Ολόκληρος ο χάρτης εδώ
Εν Πειραιεί: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλεί τη Δευτέρα η Δημοτική Αρχή Νίκαιας μετά την τοποθέτηση ταμπέλας στην περιοχή του Κατράκειου που αναγράφει ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ  - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ από τη Δημοτική Αρχή. Από την άλλη ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας δηλώνει ότι έχει στα χέρια της τους χάρτες με τα διοικητικά όρια των δύο πόλεων και βάσει αυτών ενήργησε.