Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Κρυφές δραστηριότητες στο χώρο της ανάπλασης"

Στο Blog "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ" διάβασαμε ένα ενδιάφερον κείμενο-ιστορική αναδρομή, ιδιαίτερα χρήσιμο για τους Κερατσινιώτες που δεν είναι  απολύτως ενημερωμένοι για τα θέματα της Δραπετσώνας. Το κείμενο αφορά τις  "Κρυφές δραστηριότητες στο χώρο της ανάπλασης" Ολόκληρο το κείμενο είναι εδώ.
Το κείμενο καταλήγει με σχόλιο του Γ. Τσιρίδη που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα της ανάπλασης  : 
Η Εθνική Τράπεζα δεν θέλει καμιά δραστηριότητα στον χώρο της, φοβούμενη ότι ίσως θα της κατσικωθεί και δεν θα φεύγει όταν θα χρειάζεται το οικόπεδό της ελεύθερο.

Η διοίκηση της ΕΘΝΑΚ (Πρότυπος) που διαχειρίζεται τον χώρο, θέλει κάποια έσοδα για να πληρώνονται τα στελέχη της και κάποια λειτουργικά, μπορεί επομένως να πάρει ένα μικρό ρίσκο δίνοντας άδεια χωρίς να πολυενοχλήσει τη διοίκηση της Εθνικής (ίσως μια ενημέρωση)

Ο ΟΛΠ πιθανότατα δεν γνωρίζει τίποτα αλλά δεν ενοχλείται κι όλας. Αν η σιωπηρή έστω άδεια του είναι απαραίτητη, δεν θα υπάρχει πρόβλημα να δοθεί σε κάποιο επίπεδο (μάλλον ενός διευθυντή)

Αν ο Δήμος δεν ενεργήσει ως ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ και ΕΠΙΣΠΕΥΔΩΝ, το θέμα θα μείνει έτσι στα μουγκά και ίσως ενταθεί η εκμετάλλευση
Το θέμα δεν ενδείκνυται για πολιτική παραταξιακή εκμετάλλευση. Αν ο Τζανής θέλει να κάνει κάτι για το πρόβλημα, μπράβο του, ας το κάνει, ας μην το χρησιμοποιήσει όμως για καταγγελίες των προηγουμένων. Στο κάτω-κάτω οι εκλογές τελείωσαν.