Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δημ. Κίνηση "Αναγέννηση": Ο Λ. Τζανής οδηγεί το Δήμο σε οικονομικό αδιέξοδο!


   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/04/2011
Στην σημερινή δύσκολη εποχή για όλους τους πολίτες και με δεδομένες τις περικοπές που έγιναν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2010, η  εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011, κρίνεται ως  μια ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία ώστε να μη καταρρεύσει ο  Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
Η διαπίστωση αυτή διατυπώθηκε σε όλους  τους τόνους, από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.  Επιπλέον στη διάρκεια  της βιαστικής  συζήτησης σε μια διαδικασία πραγματικά πρωτόγνωρη για τη σοβαρότητα του θέματος, καταγγέλθηκε ο προϋπολογισμός ως προβληματικός, ελλειμματικός και αναξιόπιστος.
Δυστυχώς τίποτα από αυτά που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο  δε συγκίνησε τη δημοτική αρχή. Ενώ ο Δήμαρχος δήλωσε στις λαϊκές συνελεύσεις και στο Δημοτικό συμβούλιο ότι είναι τεράστιο το χρέος του Δήμου, χωρίς μέχρι σήμερα να το προσδιορίσει επακριβώς, στην πράξη λειτουργεί ως δήμαρχος ενός Δήμου που υπάρχει περίσσευμα.
Οι σπατάλες συνεχίζονται και για ασήμαντη αφορμή δίνεται δημοτικό χρήμα δεξιά και αριστερά. Πιο συγκεκριμένα:
1.    Σκορπίζονται τεράστια ποσά για  τη διαφήμιση και προβολή ανύπαρκτου έργου.
2.   Δίνονται ποσά για αλόγιστες προσλήψεις, ενώ δεν αξιοποιείται επαρκώς το υπάρχον προσωπικό του Δήμου, δεν γνωρίζει κανείς τον ακριβή αριθμό και τις διαδικασίες πρόσληψης.
3.     Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ψηφίζονται πολλές προτάσεις για έκτακτη οικονομική στήριξη συμπολιτών μας πάντοτε ευκαιριακά, χωρίς να υπάρχει οργανωμένη κοινωνική πολιτική και χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων.
4.   Τελευταίο παράδειγμα αυτής της εξαιρετικά επιπόλαιης στάσης είναι η χορήγηση  νέας έκτακτης επιχορήγησης στο καλλιτεχνικό μουσικό σύλλογο «Ποιμενικό αυλό», φτάνοντας στους 3 πρώτους μήνες από τις αλλεπάλληλες επιχορηγήσεις στο ποσό των 20.000 ευρώ περίπου.
Είμαστε υποχρεωμένοι έγκαιρα να επισημάνουμε τους κινδύνους και να προειδοποιήσουμε τη Δημοτική Αρχή. Το χρήματα των Δημοτών είναι ιερά και κανένας δε δικαιούται να προβαίνει σε αλόγιστες σπατάλες. Στόχος πρέπει να είναι ο δήμος μας να διεκπεραιώσει  τις υποχρεώσεις του και να παράγει ουσιαστικό έργο, ωφέλιμο για  όλους τους δημότες και όχι επιλεκτικά σε κατηγορίες πολιτών και φορέων.
Η Δημοτική Κίνηση «Αναγέννηση» παρακολουθεί στενά τα ζητήματα,  καλεί τη Δημοτική Αρχή να φερθεί ώριμα και υπεύθυνα και δηλώνει ότι θα καταγγείλει στους πολίτες της πόλης κάθε φαινόμενο κακοδιαχείρισης και σπατάλης. πηγή "Αναγέννηση"