Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Επιστολή Δημάρχου στον υπουργό για τους συμβασιούχους του Δήμου

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση απέστειλε την Τετάρτη 6-4-2011, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, με την οποία ζητά να μείνουν στο Δήμο μέχρι το τέλος της σύμβασης τους και όχι μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Απριλίου του 2011, όλοι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης (τετραωρίτες) του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: Αξιότιμε κύριε Υπουργέ : Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαμε στο Υπουργείο, στις 16 Φεβρουαρίου παρουσία όλων των Δημάρχων του Λεκανοπεδίου, σας ζητήσαμε να μην ισχύσει η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Απριλίου του 2011, για όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης ν.3250/2004, επειδή η ημερομηνία έναρξης αυτών των συμβάσεων στον Δήμο μας καθυστέρησε κατά 5 μήνες.

Μάλιστα ξεκίνησε άμεσα και σχετική αλληλογραφία των υπηρεσιών του Δήμου μας με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την αναγκαιότητα διατήρησης του συγκεκριμένου προσωπικού στις θέσεις του και το υπόλοιπο πεντάμηνο. Το φιλόδοξο σχέδιο Καλλικράτης έχει δημιουργήσει μια σειρά από επιπλέον ανάγκες, ιδιαίτερα διοικητικού προσωπικού, αφού θα πρέπει να προωθηθεί τάχιστα και μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου μας.

Είμαστε πεπεισμένοι πως θα πράξετε τα δέοντα, για ένα νέο Καλλικρατικό Δήμο, στον οποίο συνενώθηκαν δύο από ιστορικότερους Δήμους της χώρας, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, οι οποίοι μαστίζονται από πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Τα υψηλότερα ενδεχομένως ανά την επικράτεια. Ζητάμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος μας και την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της λήξης όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης. Το Γραφείο Τύπου, 06/4/2011