Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Εμπάθεια (ισχυρό πάθος)... και αυτογκόλ!

Δημοσιεύτηκε στο blog drapetsona-Keratsini κείμενο-απάντηση για την ανάρτηση μας "Αυτογκόλ ...από το πουθενά", σε σχέση με την αντίδραση μας στο facebook, όταν "κατηγορηθήκαμε" για "λιγάκι εμπαθείς". Για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για όποιον παρακολούθησε το θέμα, αναδημοσιεύουμε το διάλογο με παραπομπές στα δύο κείμενα.
[ αντιγράφουμε: Επιμένουν οι αγαπητοί συνδημότες μας που αναρτούν το "δραπετσίνι" ότι τα 11 «αυτογκόλ» που χρεώνουν την δημοτική αρχή του Τζανή στην διαδικασία εκλογής συμπαραστάτη του δημότη, λίγο πριν νικήσει στην παράταση, δεν κρύβουν ίχνος εμπάθειας.
Απαντούν μάλιστα «Εμπαθείς γιατί; Αν θέλετε (θέλεις) γράψε για ένα από 11 σημεία που διακρίνεις εμπάθεια; Είμαστε έτοιμοι να το διαγράψουμε! Με επιχειρήματα όμως...»      Εγώ διαφωνώ. Δεν είναι δυνατόν να νικήσεις βάζοντας 11 αυτογκόλ, εκτός αν κάνεις πλάκα με τους αντιπάλους σουεδώ ολόκληρο το κείμενο]

Το σχόλιο-απάντηση μας
(Εμπάθεια < λέξη της μεταγενέστερης ελληνικής ἐμπάθεια> (ισχυρό πάθος)=έντονα αρνητικά συναισθήματα, εχθρότητα, πάθος εναντίον κάποιου).
...Μία εκτίμηση ήταν και μόνο για τη διαδικασία εκλογής συμπαραστάτη! Με τη δική μας ματιά! Διαφορετική από τη δική σας!  Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε, όταν γράφαμε το κείμενο να εντοπίσουμε  τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που ευαγγελίζεται η ΔΚ "Καλή Μέρα" (ανανέωση, διαφάνεια, νέες τακτικές όχι παλαιοκομματικές, συμμετοχή, διάλογος, αξιολόγηση, στήριξη θεσμών που είναι υπέρ του πολίτη κ.λπ.)!   
Οι "συνέπειες" των αποφάσεων και των συμπεριφορών της κάθε αρχής εισπράττονται και αξιολογούνται από τους πολίτες μακροπρόθεσμα! γι΄ αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι στοχεύσαμε κέντρο με την ανάρτηση μας, προς το παρόν. Μερικές φορές οι συνέπειες αυτές δρουν και συσσωρευτικά, όταν τελειώνει η περίοδος ανοχής του καθενός.
Σε κάθε περίπτωση όμως στο κείμενο μας «Αυτογκόλ …από το πουθενά» δεν υπάρχουν έντονα αρνητικά συναισθήματα, εχθρότητα, πάθος εναντίον κάποιου, γι’ αυτό «αντιδράσαμε» για το εμπαθείς!  Άλλωστε η κεντρική ιδέα του κειμένου ήταν: κάτι πολύ εύκολο το έκανε δύσκολο και χωρίς λόγο η ΔΚ «Καλή Μέρα»!  Καλό Βράδυ


Υ.Γ.1 Θα αποφύγουμε να μπούμε στην ουσία των επιχειρημάτων του "blog drapetsona-Keratsini", δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσουμε να πείσουμε κάποιον, δεκτή κάθε άποψη, όλοι κρινόμαστε, άλλωστε έχουμε διαφορετική φιλοσοφία: για εμάς  "η γυναίκα του καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται τίμια (με την έννοια της συνέπειας για την περίπτωση), αλλά και να το αποδεικνύει ...με πράξεις ουσίας".

Υ.Γ.2: Αρχικός τίτλος ανάρτησης "άλλα λόγια... ν' αγαπιόμαστε"