Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πότε θα ανακοινωθεί το χρέος του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας;

Στις λαϊκές συνελεύσεις που έγιναν στις γειτονιές της πόλης μας, ακούστηκε ότι ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι καταχρεωμένος και αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα!
Γιατί λοιπόν δεν ανακοινώνεται το χρέος για να γνωρίζουμε όλοι; 
3 μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης από τη νέα Δημοτική αρχή, νομίζουμε ότι είναι παράλογο  να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα! 
Από τις αποφάσεις που αναρτώνται στο πρόγραμμα Διαύγεια, μαθαίνουμε ότι δίνονται εύκολα χρήματα για καλλιτεχνικούς ομίλους και σε άλλες δραστηριότητες! Μπορεί ένας υπερχρεωμένος Δήμος να μοιράζει τα χρήματα σε τέτοιου είδους ...πολυτέλειες;

... Παλαιότερα για το ίδιο θέμα γράφαμε!
Μετά την ανακοίνωση αυτή κανείς από τη Δημοτική αρχή δεν αντέδρασε, εκτός και εάν μας έχει ξεφύγει κάποια ανακοίνωση.  
Τώρα φημολογείται ότι το χρέος  είναι πολύ μεγαλύτερο!  

Κάθε μέρα στο διαδίκτυο διαβάζουμε ανακοινώσεις για χρέη που παραλαμβάνουν οι νέες δημοτικές αρχές. Πριν από 20 ημέρες ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη αφού ενημερώθηκε και ερεύνησε, ανακοίνωσε, παρουσιάζοντας με πολύ αναλυτικά στοιχεία, το χρέος του δήμου που ανέρχεται στο τεράστιο ποσό των  86,727 εκατ. ευρώ (αναλυτικά εδώ)Ο κ. Ιωακειμίδης ξεκαθάρισε  σε συνέντευξη τύπου τι παρέλαβε,  πως θα αντιμετωπίσει τα πράγματα και έβαλε το πλαίσιο για το οποίο θα κριθεί στα επόμενα χρόνια.

Καλό θα είναι και εμείς στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα να γνωρίζουμε από υπεύθυνα χείλη πόσο είναι τελικά το χρέος του Δήμου και τι παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή! Θα είναι καλό για όλους και κυρίως για την ομάδα που διοικεί γιατί έχει να διαχειριστεί και να υλοποιήσει δύσκολες πολιτικές!  και κάποτε θα τελειώσει και αυτή η "περιβόητη" περίοδος χάριτος!