Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Αλλαγή πορείας για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας!


Από την προεκλογική θέση "γκρεμίζουμε τις κεραίες", πιο ρεαλιστική στάση υιοθετήθηκε από το Δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας: επιστημονική ομάδα  θα μετρά με ένα ειδικό μηχάνημα τα επίπεδα ακτινοβολίας σε κάθε μία κεραία ξεχωριστά που λειτουργεί στο Δήμο και μετά θα παίρνονται αποφάσεις!  Αυτό αναφέρεται σε δηλώσεις των αρμοδίων του δήμου. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσες κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα ξηλωθούν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Κίνησης "Καλή Μέρα"

Η Δημοτική Αρχή, λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ξεκίνησε ΑΜΕΣΑ τις προσπάθειες της, ώστε να αντιμετωπίσει δυναμικά και να ματαιώσει κάθε ενέργεια που αφορά στην παράνομη και αυθαίρετη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.  
Έπειτα από καταγγελίες πολιτών, η δημοτική αρχή με τη συνεργασία της υπηρεσίας πολεοδομίας, βρέθηκε στη περιοχή του Σελεπίτσαρι για να εξετάσει το ενδεχόμενο λειτουργίας παράνομης κεραίας στην ταράτσα κτηρίου που εκμισθώνει εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Οι κάτοικοι της περιοχής, στην οποία λειτουργεί βρεφονηπιακός σταθμός,  απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου και ανέφεραν τις υποψίες τους ότι παρά το γεγονός ότι η κεραία έχει αποξηλωθεί από το 2010, εξακολουθεί να εκπέμπει παράνομα, καθώς τα επίπεδα σήματος στην περιοχή είναι πολύ υψηλά και το κτήριο μένει μόνιμα κλειστό.

Αναφορικά με το θέμα, ο δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής επεσήμανε τα εξής: «Στην πόλη μας λειτουργούν συνολικά 36 κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε βέβαιοι ότι οι εν λόγω κεραίες δε θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Με υπεύθυνη την αντιδήμαρχο κ. Βάνα Δατσέρη, έχει συστηθεί μία επιστημονική ομάδα που θα μετρά με ένα ειδικό μηχάνημα τα επίπεδα ακτινοβολίας σε κάθε μία κεραία ξεχωριστά, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες δεν εκτίθενται σε βλαβερή για την υγεία τους ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία».

Η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Δατσέρη που παραβρέθηκε στο εν λόγω κτήριο δήλωσε σχετικά με το ζήτημα: «Οι πολίτες μας ενημέρωσαν ότι στο κτήριο εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα η κεραία κινητής τηλεφωνίας. Σπεύσαμε στην περιοχή και μετά από πίεση που ασκήσαμε προς τους υπεύθυνους της εταιρείας, καταφέραμε να μπούμε στο κτήριο. Παρόλο που αυτή τη φορά δε διαπιστώσαμε κάτι ύποπτο, θα συνεχίσουμε να ερευνάμε το ζήτημα για να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση παράνομης λειτουργίας.»