Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

«Εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης–Βελτίωση της επιχειρηματικής επίδοσης»


Δύο συναντήσεις εργασίας, διοργανώνει το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στις 23 και στις 30 Μαρτίου, στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος «ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ».

Τα «Εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης – Βελτίωση της επιχειρηματικής επίδοσης»απευθύνονται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Στόχος των Εργαστηρίων είναι η παρουσίαση μιας σειράς περιβαλλοντικών εργαλείων, τα οποία αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν τους τοπικούς επιχειρηματίες στην προσπάθεια να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλεί η δραστηριότητα τους στο περιβάλλον, με όφελος για την εικόνα και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής τους.
Κατά τη διάρκεια των Εργαστηρίων θα γίνει εκπαίδευση των επιχειρηματιών, ώστε να εξοικειωθούν στη χρήση των περιβαλλοντικών εργαλείων, ενώ θα παρουσιαστεί αναλυτικά η ιστοσελίδα του προγράμματοςwww.biopeiraias.gr. Μέσω της ιστοσελίδας, θα παρέχεται υποστηρικτικό υλικό και ενημέρωση σχετικά με τις περιβαλλοντικές αρχές, ενώ θα γίνεται περαιτέρω εκπαίδευση των επιχειρηματιών στη χρήση των περιβαλλοντικών εργαλείων.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο Περάματος (Λ. Δημοκρατίας 28), για επιχειρήσεις από τις περιοχές του Περάματος, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και της Σαλαμίνας.
Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10) και θα απευθύνεται στις επιχειρήσεις των περιοχών Νίκαιας, Αγ. Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού και Πειραιά.
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε συνέχεια των έξι τοπικών ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων για το Πρόγραμμα «ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ».
Το πρόγραμμα «ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ» χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και κατά 50% από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.