Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη για Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας


Σύσκεψη για το «ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ» συγκάλεσε την Τρίτη 8 Μαρτίου του 2011 η Δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο Δημαρχείο της πόλης, ένα έργο το οποίο αποτέλεσε αίτημα 200.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δυτικού Πειραιά και τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει βαλτώσει. 

Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιά κ. Λιντζέρης Δημήτρης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος, μαζί με την κα Φωτεινή Δαλαβέρη και κα Στέλλα Στούπη,  ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Κώστας Καπελώνης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μπενέτος, ο Υποδιοικητής της ΔΥΠΕ κ. Σωτήρης Ζώτος, ο πρώην Βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Κανέλλος Λάλος, ενώ την ολόψυχη συμπαράσταση του στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας εξέφρασε ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις γι’ αυτό το μείζον ζήτημα για την ευρύτερη περιοχή του Δυτικού Πειραιά και παρουσιάστηκαν οι μέχρι σήμερα κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες βάζουν εκ νέου το έργο στον Αναπτυξιακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι το έργο, παρόλο που είχε εγκαινιαστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τον προηγούμενο Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο, είχε απενταχθεί από το ΕΣΠΑ και είχε ακυρωθεί από τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας λαμβάνοντας υπόψιν τους τις μέχρι σήμερα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις εξελίξεις, υπερθεμάτισαν της αναγκαιότητας κατασκευής του συγκεκριμένου έργου και ζήτησαν έναν πλήρη φάκελο με τα στοιχεία του, ώστε να δρομολογηθεί ΑΜΕΣΑ και με τον πιο πρόσφορο τρόπο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η κατασκευή του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, αποτέλεσε ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας για το Κερατσίνι, την Δραπετσώνα, αλλά και για το Πέραμα… Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε κατασκευαστεί χτες και πιστεύουμε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα για την υλοποίηση του. Έχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν, ιδιαίτερα από την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Κόπηκαν κορδέλες, για επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη. Αποτελεί ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ, να κατασκευαστεί «ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ» στο συγκεκριμένο σημείο. Αφενός θα εξυπηρετήσει 200.000 κατοίκους, οι οποίοι σήμερα για να εξυπηρετηθούν από κάποιο Δημόσιο Νοσοκομείο, θα πρέπει να διανύσουν ακόμη και δέκα (10) χιλιόμετρα. Η περιοχή που προτείνουμε έχει το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα της προσβασιμότητας… Στο συγκεκριμένο σημείο ενώνονται 5 μεγάλες λεωφόροι, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται πολλές περιοχές… Ο χαρακτήρας του έργου είναι υπερτοπικός και πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα» πηγή: dimarxe.gr