Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Κλήρωση 150 διαμερισμάτων στη Δραπετσώνα. Δελτίο τύπου του Υπουργείου!


Χθες γράψαμε για την κλήρωση των διαμερισμάτων στη Δραπετσώνα: Η κλήρωση διαμερισμάτων στη Δραπετσώνα...και οι "συνήθεις υπερβολές"! Σήμερα διαβάσαμε το δελτίο τύπου του υπουργείου που επιβεβαιώνει όσα αναφέρουμε και μιλά για τα στάδια ολοκλήρωσης του έργου έως τη διαδικασία κλήρωσης των κατοικιών. Φυσικά θα αναρτήσουμε κάθε  ανακοίνωση αν κάτι δεν είναι έτσι! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δελτίο τύπου: Την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 11:00π.μ. θα κληρωθούν από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 150 διαμερίσματα σε 5 νεόδμητες πολυκατοικίες στη Δραπετσώνα, στους δικαιούχους σεισμόπληκτους, που διέμεναν στον προσφυγικό οικισμό «Καππαδοκία» στην περιοχή Αγ. Διονυσίου Δραπετσώνας.
Η κλήρωση των διαμερισμάτων θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή αποτελούμενη από το Δήμαρχο Δραπετσώνας-Κερατσινίου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Δημαρχείο Δραπετσώνας Κερατσινίου.

Τον Οκτώβριο 2002 το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο Δήμος Δραπετσώνας προχώρησαν στην υπογραφή Πρωτόκολλου συνεργασίας, προκειμένου να συμβάλλουν στη στεγαστική αποκατάσταση των 150 οικογενειών που διέμεναν στις προσφυγικές πολυκατοικίες του οικισμού «Καππαδοκία», που είχαν υποστεί σοβαρές βλάβες από τους σεισμούς του 1999. 
Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, το οποίο επικυρώθηκε με νομοθετική διάταξη το 2003, το ΥΠΕΧΩΔΕ, στα πλαίσια του προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων του σεισμού της 7-9-1999, αναλάμβανε την ανέγερση 150 διαμερισμάτων, των 60μ2 έκαστο, σε 5 συγκροτήματα (πολυκατοικίες) για την στεγαστική αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων οικογενειών του οικισμού. Ο Δήμος ανέλαβε να παραχωρήσει 2 οικόπεδα ιδιοκτησίας του για την ανέγερση των πολυκατοικιών και τα υπόλοιπα 3 οικόπεδα παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Οι ιδιοκτήτες των 150 διαμερισμάτων των σεισμόπληκτων προσφυγικών πολυκατοικιών του οικισμού «Καππαδοκία» ανέλαβαν την υποχρέωση να παραχωρήσουν τα σεισμόπληκτα διαμερίσματά τους στο Δημόσιο προκειμένου στη θέση τους να δημιουργηθεί κοινόχρηστος χώρος πρασίνου επιφανείας 4.410μ2 και κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων. 
Το Υπουργείο εκπόνησε τις σχετικές μελέτες και προκήρυξε το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου στις αρχές του 2004. 
Τον Οκτώβριο 2005 υπογράφτηκε το εργολαβικό συμφωνητικό και το έργο αποπερατώθηκε το 2009 και παραλήφθηκε τον Ιούλιο 2010
Το κόστος μελέτης και κατασκευής του έργου ανήλθε στα 8εκ. ευρώ, περίπου και καλύφθηκε από πόρους του ΠΔΕ του Υπουργείου. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ