Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΚΕΠΟΚ : Αλλαγή χώρου εκδήλωσης


Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για απόψε στις 7:30 εκδήλωση μεταφέρεται από την πλατεία Βάρναλη “εντός των τειχών”, στην αίθoυσα δημοτικού συμβουλίου Δραπετσώνας.

Ο καραγκιοζοπαίκτης Πάνος Καπετανίδης αναλαμβάνει να ξεναγήσει τους μικρούς θεατές στο μαγικό κόσμο του θεάτρου σκιών με μια παράσταση εμπνευσμένη από τις Απόκριες, δίνοντας τη σκυτάλη στο συγκρότημα παραδοσιακών χορών της ΔΗΚΕΠΟΚ, το οποίο θα παρουσιάσει ένα αποκριάτικο δρώμενο με σκωπτικά τραγούδια και χορούς από όλη την Έλλαδα. Στην εκδήλωση συμμετέχει επίσης και το χορευτικό συγκρότημα της πόλης του Κερατσινίου «Θυμαιτάδες».

Το πρόγραμμα των Αποκριάτικων συνεχίζεται το Σάββατο στις 8 μ.μ. με τα τμήματα μοντέρνου χορού –τζαζ της ΔΗΚΕΠΟΚ ανοίγουν την αυλαία σε ένα εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’80 disco - party στην πλατεία Νίκης στην Αμφιάλη.

Την Κυριακή στις 3 το απόγευμα την τιμητική της έχει η παράδοση, όπου κένταυροι θα δώσουν το στίγμα της διονυσιακής λατρείας στην πλατεία Κύπρου, μαζί με αλευρομουτζουρώματα, ήχους τσαμπούνας και σκωπτικά τραγούδια από το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Φαλήρου, αλλά και αποκριάτικα τραγούδια από τη Χορωδία και τη Φιλαρμονική της ΔΗΚΕΠΟΚ. Μία ώρα αργότερα στην πλατεία Λαού, η αποκριάτικη διάθεση κορυφώνεται με ρυθμούς λάτιν από τα τμήματα της ΔΗΚΕΠΟΚ, και ναπολιτάνικη ταραντέλα και ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας από τους Encardia.

Την Καθαρά Δευτέρα τα «Αποκριάτικα» ολοκληρώνονται με τα παραδοσιακά Κούλουμα στο Σελεπίτσαρι και το Καστράκι, όπου τα ηνία της διασκέδασης κρατούν ο Βασίλης Δήμας και ο Σπύρος Σπυράκος αντίστοιχα. Εργαστήρια κατασκευής χαρταετού από τα εικαστκά τμήματα της ΔΗΚΕΠΟΚ, παραδοσιακά εδέσματα, καθώς επίσης χορευτικά συγκροτήματα από εθνοτοπικούς συλλόγους υπόσχονται να μας καλωσορίζουν τη Σαρακοστή με την καλύτερη δυνατή διάθεση.