Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ξαφνικός έρωτας Νο 2! Ο ΟΛΠ (η διορισμένη διοίκηση!) λέει ναι! σε όλα.



Όλα καλά! Όλα πολύ καλά! Επιτροπές, θετικές προτάσεις, αντισταθμιστικά οφέλη, αποστάσεις από τα παλιά "κακά" σχέδια του ΟΛΠ, χαρά, πολύ χαρά, εγκωμιαστικά δελτία τύπου...
Έπιασαν τόπο τα έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια θα έλεγε ο ανυποψίαστος, έπιασαν τόπο οι πολεμικές ανακοινώσεις!
Τελικά ήταν εύκολο...Μακάρι να είναι και αληθινό! 

Dr



ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ-ΥΕΝ-ΟΛΠ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ  

Από το Blog Ανάπλαση

Θα συσταθεί επιτροπή τεχνικών και πολιτικών με συμμετοχή του Υπ. Ναυτιλίας, του ΟΛΠ και του Δήμου, για να δει το θέμα της Ανάπλασης της Βιομηχανικής Ζώνης.

Αυτό συμφωνήθηκε στη σύσκεψη της διαπαραταξιακής επιτροπής του δήμου με ΟΛΠ και Υπουργείο (τον ΓΓ Ναυτιλίας) που έγινε χτες στο Υο.Ναυτιλίας.

Από το Υπουργείο ήταν ο ΓΓ Λιμένων κ. Λίντινας, πέρασε ο υπουργός Γ.Διαμαντίδης και -κυρίως- ήταν ο πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Γ.Ανωμερίτης. Από τον δήμο ήταν ο δήμαρχος Λ.Τζανής, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κουλούκης, Δατσέρη και Οικονομάκης και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Χάσκας, Τσιρίδης και Μπαρμπαγιάννη. Παρευρίσκονταν επίσης οι κ.κ. Μπεάζογλου, Κατσαντώνης, Σταθάκης κλπ.

Από Δευτέρα, θα στείλει ο Γ.Ανωμερίτης επιστολή με την οποία θα ορίζει τα δικά του μέλη για την επιτροπή αυτή. Από τον δήμο θα μετέχουν -πιθανότατα- δύο από την διοίκηση και ένας από την αντιπολίτευση. Αυτό τουλάχιστον δέχτηκε ο δήμαρχος και σε μένα που το έθεσα και στον Γ.Χάσκα.
Θα συσταθούν και 2 ακόμη επιτροπές. Μία για το Car Terminal στην ιχθυόσκαλα (θα συζητήσει και πιθανά αντισταθμιστικά οφέλη) και άλλη μία για την Πολιτιστική Ακτή (αδειοδοτήσεις, τι περισσότερο ζητά ο δήμος κλπ.)

Η εξέλιξη αυτή είναι θετική. Εννοώ την δημιουργία επιτροπής για την ανάπλαση. Το πιο θετικό ήταν ότι ο Γ.Ανωμερίτης εξέφρασε απόψεις που δείχνουν ότι δεν είναι κολλημένος στη λιμενοποίηση της βιομηχανικής ζώνης. Αντιθέτως, έδειξε να παίρνει απόσταση από ένα σχέδιο του ΟΛΠ που δείχνει μελλοντικά τη δημιουργία λιμανιού επιβατικών στον χώρο της ανάπλασης και μίλησε μόνο για κάποιον ελλιμενισμό στον κάβο Κράκαρη που -κατά τη γνώμη μου- δεν είναι καθόλου πρόβλημα για την ανάπλαση. Επίσης αναφέρθηκε στο σύνολο των μελετών που έχουν γίνει (Δήμος, ΟΡΣΑ, ΕΤΕ κλπ.) και μου έμεινε μια αμυδρή εντύπωση πως κατανοεί ότι οι τελευταίες προτάσεις (δική μου και του Μίχα το 2010, του δήμου τώρα το 2011) για κάλυψη μικρού μόνο μέρους (6-10%) του χώρου με δημιουργία Πάρκου είναι η λύση.

Ευτυχής συγκυρία για την Ανάπλαση είναι κατά τον κ. Ανωμερίτη η παρουσία του κ. Απόστολου Ταμβακάκη στην Εθνική Τράπεζα (διευθύνων;) ο οποίος έχει κάνει την ανάπλαση στον Φλοίσβο και ξέρει από τέτοιες δράσεις.