Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πολιτιστική Ακτή Πειραιά : Το Δημοτικό συμβούλιο δεν πήρε απόφαση!


Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε για να συζητήσει το θέμα της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά δεν πάρθηκε καμιά απόφαση.
Η θέση που κυριάρχησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν υπέρ του σχεδίου του ΟΛΠ για την Πολιτιστική Ακτή και κατά των μελλοντικών σχεδίων του ΟΛΠ για επέκταση του λιμανιού. Με τη θέση αυτή και με μικρές διαφοροποιήσεις φάνηκε ότι συμφωνούν όλοι πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης και κάποιων πολιτών που πήραν το λόγο.

Προτάθηκε και ψηφίστηκε να  δημιουργηθεί δια-παραταξιακή επιτροπή (στην οποία η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε ότι δεν θα μετάσχει) για να μελετήσει το θέμα και να εισηγηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας και η οποία με τη σειρά της θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.
Πραγματικά είναι περίεργο, γιατί στο Δήμο υπάρχει και λειτουργεί η επιτροπή Ποιότητας ζωής, δημιουργήθηκε από την πρώτη μέρα λειτουργία του νέου Δήμου και  έχει ως αντικείμενο της  θέματα περιβάλλοντος κλπ. Γιατί δεν έκανε τις επαφές της και δεν είχε έτοιμη την πρόταση της, ώστε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο; Από όσο γνωρίζουμε στην επιτροπή ποιότητας ζωής συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις. Γιατί πρέπει να προηγηθεί και η δια-παραταξιακή;  Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί η άποψη ότι εάν θέλουμε να παραπέμψουμε ένα θέμα στις καλένδες δημιουργούμε μια επιτροπή! (Στο τέλος της συνεδρίασης νομίζουμε ότι αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις των επιτροπών θα γίνουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες). Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει ρόλο και μάλιστα ουσιαστικό και θα πρέπει τα μέλη της να την ενεργοποιήσουν.

Τέλος αποφασίστηκε η επιτροπή, να μελετήσει και το θέμα της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Κερατσινίου μαζί με το θέμα του ΟΛΠ και αυτό γιατί υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα σε σχέση με την ανάπλαση, και ίσως τη ΔΕΗ.