Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Συμπαράσταση του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας στους συμβασιούχους!



Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας  η δημοτική αρχή ναύλωσε δύο πούλμαν για να μεταφέρουν συμβασιούχους και εργαζόμενους της πόλης στην Αθήνα συμμεριζόμενη απόλυτα την αγωνία, όλων όσων οι νέες βάρβαρες οικονομικές συνθήκες ωθούν στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Την έμπρακτη συμπαράσταση του στον αγώνα των συμβασιούχων ΑΠΕΔΕΙΞΕ για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, πηγαίνοντας μαζί με αντιπροσωπεία της Δημοτικής αρχής, στον Άρειο Πάγο, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση που θα κρίνει οριστικά και αμετάκλητα το μέλλον χιλιάδων συμβασιούχων στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
Επιπλέον στο ίδιο  δελτίο τύπου αναφέρεται ότι το 85% των συμβασιούχων που εργάζονταν στον Δήμο και έληξαν οι συμβάσεις τους, έχουν ήδη με ενέργειες της νέας Δημοτικής αρχής παραμείνει στις θέσεις τους.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς θέλει δύναμη για να είσαι ολοκληρωτικά με τους συμβασιούχους. Είναι μια δύσκολη επιλογή! Οι συμβασιούχοι είναι άνθρωποι με οικογένειες και προβλήματα δεν φταίνε που εργάζονται με αυτό το απαράδεκτο νομικό καθεστώς και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Από την άλλη είναι οι εκλεκτοί παλιών δημοτικών διοικήσεων και δε διορίστηκαν όλοι και με τα πιο αντικειμενικά κριτήρια, αφήνοντας σε πολλές περιπτώσεις απέξω ανθρώπους με ανάγκες. 
Σε κάθε περίπτωση ο πήχης μπαίνει ψηλά. θέλουμε να ελπίζουμε ότι η στάση αυτή δεν είναι "ξέπλυμα υποσχέσεων" και θα είναι ίδια μέχρι τέλους, για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως χρώματος και τοπικών προτιμήσεων...και βεβαίως όλοι ευελπιστούμε να μη δημιουργηθούν νέοι συμβασιούχοι- αιχμάλωτοι  δημοτικών συμβουλίων!   Dr