Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Απόπειρα να σταματήσει τον αγώνα των εργαζομένων στο Κολυμβητήριο

 Με απειλές επιχείρησε χτες το πρωί να σταματήσει τον αγώνα των εργαζομένων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, ο δήμαρχος Κερατσινίου Λ. Τζανής. Μαζί με δημοτικούς του συμβούλους και στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (εκλέχτηκε με την επίσημη στήριξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και από πλειάδα στελεχών, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) πήγαν στο χώρο, έσπρωξαν και αποπειράθηκαν να χτυπήσουν εργαζόμενους, προσπαθώντας να σταματήσουν την κατάληψη και να συνεχίσουν τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Μάλιστα, ο δήμαρχος απείλησε τους εργαζόμενους πως αν δεν αποδεχτούν την απόλυσή τους θα κλείσει ο ίδιος το Κολυμβητήριο.
Ο ίδιος δήμαρχος που προεκλογικά, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους για εργασία και με σκοπό να τους αποσπάσει την ψήφο τους, τους υποσχόταν πως όλοι θα παραμείνουν κανονικά στη δουλειά τους και πως κανένας δε θα απολυθεί. Την απάντηση στη δημοτική αρχή την έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καθώς με αποφασιστικότητα, και με σύνθημα «ή όλοι στη δουλειά ή κανένας», περιφρούρησαν την κινητοποίηση, συνέχισαν την κατάληψη και έκαναν σαφές ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Οι εργαζόμενοι από την περασμένη Δευτέρα απέχουν από την εργασία τους και έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Κολυμβητηρίου, απαιτώντας την παραμονή στην εργασία των 13 συμβασιούχων που η σύμβασή τους έληξε τις προηγούμενες μέρες και τώρα η δημοτική αρχή τους πετάει στο δρόμο.
Ολοι δουλεύουν τέσσερα χρόνια με 7μηνες και 4μηνες συμβάσεις εργασίας και από την περασμένη Δευτέρα βρίσκονται σε κινητοποίηση, έχοντας στο πλευρό τους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κερατσινίου - Δραπετσώνας, το ΠΑΜΕ, αλλά και τους μόνιμους εργαζόμενους του Κολυμβητηρίου. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους εξέφρασαν χτες και δάσκαλοι των Πολιτιστικών στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού
Πηγή: Ριζοσπάστης