Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας χτες 18-1-11

Απότο Blog "Πρώτη κίνηση Δραπετσώνας".
Καλά ξεκίνησε το νέο δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας
Το νέο δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας συνεδρίασε χτες 18-1-11 για πρώτη του ουσιαστικά φορά (η πρώτη ήταν για τις δημαιρεσίες) και ξεκίνησε καλά σε ότι αφορά στη διαδικασία της συζήτησης αλλά έδειξε τις χρόνιες αδυναμίες που πρέπει να ανατραπούν σε θέματα διαφάνειας και δημοκρατίας, και οι οποίες φάνηκε ότι θα διορθωθούν.     . Ο νέος Πρόεδρος (Κ.Χρονόπουλος) τα πήγε καλά στην διαχείριση της συζήτησης παρ' όλο που υπήρξαν -όπως είναι φυσικό- κάποια μικροπαράπονα από διάφορες πλευρές.  . Ο νέος δήμαρχος (Λ.Τζανής) έδειξε διάθεση να είναι ανοιχτός σε προτάσεις και δεν ήταν υπερόπτης όπως αναμενόταν από πολλούς.
.
Κάποιες παλιές κακές συνήθειες λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου δείχνουν να ανατρέπονται, όπως για παράδειγμα:
- οι ψηφοφορίες δια "ανατάσεως της χειρός" που κρύβουν τη θέση του καθενός πίσω από τη φράση "κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε" χωρίς να αναφέρονται οι αρνήσεις, τα λευκά, οι άλλες προτάσεις και ποιοι ψήφισαν την κάθε στάση ή πρόταση.
- η έλλειψη χώρων και γραμματειακής υποστήριξης για την αντιπολίτευση
- η πρόσβαση όλων στα έγγραφα του δήμου (εισερχόμενα, εξερχόμενα, αποφάσεις κλπ.)
Άλλες από τις ανατροπές οφείλονται στο νέο πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης) κι άλλες στην αποδοχή προτάσεων της αντιπολίτευσης από την διοίκηση ή στις δικές της πρωτοβουλίες.
.
Τα θέματα που αφορούν σε δημότες και εργαζομένους χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να συζητηθούν και να αναλυθούν προτού καταλήξει το συμβούλιο σε κάποιες αποφάσεις. Αιτία ήταν ότι δεν υπήρχε εξ αρχής μια πρόταση της διοίκησης πάνω στην οποία μπορούσε να διεξαχθεί η συζήτηση με αποδοχή ή απόρριψη ή προσπάθεια τροποποίησης αυτής της πρότασης. Η διοίκηση κατέληγε σε μια θέση σιγά-σιγά μέσα από την κουβέντα και αυτό ακούγεται μεν καλό όμως είναι χρονοβόρο και κουραστικό και δεν οδηγεί πάντα στα καλύτερα αποτελέσματα .  Γενικά οι εντυπώσεις θετικές.
.
Για μια φορά ακόμα αποδείχτηκε περίτρανα πόσο μεγάλη μπούρδα ήταν αυτή η καλλικρατική συνένωση, δηλαδή η υποδούλωση της Δραπετσώνας στο Κερατσίνι. Άμποτε να ελευθερωθούμε ξανά!  . Αυτά σαν μια πρώτη κριτική  ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΓΙΏΡΓΟΣ ΤΣΙΡΊΔΗΣ