Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή του Λ. Τζανή στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

 Για τις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής Κερατσινίου - Δραπετσώνας όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει απέναντι στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, προειδοποιεί με επιστολή του τις εταιρείες, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λουκάς Τζανής δείχνοντας έτσι, πριν ακόμα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του, μια άλλη, μαχητική αντίληψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης.  Προβλήματα που χρονίζουν εξαιτίας μιας προηγούμενης λογικής υποχωρητικότητας και άρνησης συγκρούσεων με τα μεγάλα συμφέροντα.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει τα εξής: «Καθημερινά δέχομαι καταγγελίες από δημότες για αυθαίρετες τοποθετήσεις κεραιών για τις οποίες δεν υφίστανται, οι προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες σε οικήματα περιοχών που ανήκουν στον νέο δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας.
Με δεδομένη λοιπόν την ανησυχία των κατοίκων, μια ανησυχία που αφορά την υγεία τους, αλλά και αυτή των παιδιών τους (υπάρχουν περιπτώσεις γειτνίασης τέτοιων κατασκευών με σχολεία ή παιδικούς σταθμούς), θα ήθελα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τη νόμιμη κατασκευή και λειτουργία αυτών των κεραιών, αλλά και τις προδιαγραφές κατασκευής και λειτουργίας.Σε αντίθετη περίπτωση, σας ενημερώνω ότι θα καταφύγω σε κάθε νόμιμο μέτρο, με μοναδικό γνώμονα την υγεία των κατοίκων της πόλης.
Θα πρέπει επίσης, να είναι σαφές ότι η νομική ευθύνη βαρύνει εξίσου την συγκεκριμένη εταιρεία, όσο και τον ιδιώτη που παραχωρεί το ακίνητό του, για πιθανή παράνομη χρήση». Εν Πειραιεί