Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Αντιμισθίες Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου!

Αντιμισθία Δημάρχου
Στο άρθρο 92 (αντιμισθία αιρετών) παρ. 1, του NOMOΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3852 αναφέρεται ότι: «Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, λαμβάνουν αντιμισθία η οποία καταβάλλεται από το δήμο.»
Στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου, ότι: «Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το ογδόντα τοις εκατό (80%) του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου
Ο μισθός του γενικού γραμματέα υπουργείου, που αποτελεί και τη μισθολογική «οροφή» για τους αιρετούς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέρχεται σήμερα σε 5.856,80 ευρώ μικτά το μήνα.
Για την αντιμισθία των Αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται στο άρθρο 92 παρ. 3, ότι: «Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το σαράντα τοις εκατό (40%) αυτής.» (Σε δήμους με πληθυσμό έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους ορίζονται έως έξι (6) αντιδήμαρχοι)
«Στον πρόεδρο του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας και στον εκπρόσωπο τοπικής κοινότητας παρέχονται από το δήμο έξοδα κίνησης, που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.»