Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας ο Λουκάς Τζανής

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών http://www.ypes.gr/ ο Λουκάς Τζανής καταγράφει καθαρή νίκη έναντι του Αλ. Χρυσού.
Οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας εκτίμησαν ως πιο ρεαλιστικές και αξιόπιστες τις προτάσεις του Λουκά Τζανή και του έδωσαν μια καθαρή νίκη!

Το μήνυμα της ανανέωσης στο πρόσωπο του δημάρχου, σε προγράμματα και πολιτικές, μήνυμα που από καιρό ήταν ολοφάνερο στην κοινωνία του Κερατσινίου, αναδείχτηκε επίσης έντονα από την κάλπη.

Ο Αλ. Χρυσός έδωσε ένα έντιμο και καθαρό αγώνα, αλλά έχοντας τα βαρίδια του μνημονίου και της κυβερνητικής στήριξης στην πλάτη του δεν κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί, και εξαιτίας  της καθυστέρησης να συγκροτήσει Δημοτική Κίνηση περιμένοντας το χρίσμα.

Ίσως δεν ήταν απολύτως έτοιμος οργανωτικά και λόγω του περιορισμένου χρονικού διαστήματος για προετοιμασία - παρουσίαση και διεκδίκηση ενός Δήμου της τάξης μεγέθους του νέου Δήμου. Η Δραπετσώνα στην οποία είχε διεξάγει προεκλογικές καμπάνιες ο κ. Χρυσός είναι όσο η Χαραυγή ή η Αμφιάλη.

Παράλληλα έχοντας απέναντι του στελέχη του Πασοκ, που επέλεξαν να προσχωρήσουν στη Δημοτική Κίνηση "Καλή Μέρα Κερατσίνι- Δραπετσώνας", αλλά και τη μεγάλη αποχή (ψήφισε το 39,54% του εκλογικού σώματος), δεν πρόλαβε να φέρει κοντά του ανθρώπους που παραδοσιακά ψήφιζαν για πολλά χρόνια τα στελέχη αυτά ή ήταν δυσαρεστημένοι με την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την παρουσία στην πόλη του Λουκά Τζανή τα 4 τελευταία χρόνια, δημιουργώντας συλλόγους, πυρήνες στήριξης, συμμετέχοντας σε δράσεις καθώς και τα  ποσά που δαπανήθηκαν για έντυπα και προβολή της Δημοτικής Κίνησης.

Επιπροσθέτως οι Κερατσινιώτες  κατέθεσαν στην κάλπη την έντονη διαμαρτυρία τους, επειδή συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, οι τετρατίες περνάνε και τα μεγάλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που πρόσκεινται στο χώρο του Πασόκ για 4 χρόνια διαφωνούν, διεκδικώντας το χρίσμα και τους τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές συσπειρώνονται υπό την ηγεσία του  εκάστοτε "εκλεκτού" για να διεκδικήσουν τη Δημοτική αρχή.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι ο Αλ. Χρυσός έβαλε νέα  δεδομένα στην τοπική πολιτική σκηνή, παράμεινε σε όλη την προεκλογική περίοδο νηφάλιος, δεν καταφέρθηκε εναντίον των αντιπάλων του, δεν έκανε κριτική στα πρόσωπα, αλλά στις πολιτικές τους και πρότεινε ένα  "μικρό καλάθι", έχοντας βέβαια τη γνώση και την εμπειρία της διοίκησης.


Οφείλουμε να συγχαρούμε αμέσως το νέο Δήμαρχο, μιας και το Blog μας άσκησε κριτική στις επιλογές του και είχε επιφυλακτική στάση στις προτάσεις του.

Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση του Δήμου είναι μεγάλα, οξυμμένα, πολύπλοκα, απαιτούν συγκρούσεις και μάλιστα σκληρές. Θα τολμήσει η Νέα Δημοτική Αρχή; Το ευχόμαστε. Από αυτά πάντως θα κριθεί.

Ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στον Λουκά Τζανή και στους συνεργάτες του για το καλό του νέου ενοποιημένου Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

ΥΓ. Τα νέα δεδομένα καθιστούν για την αντιπολίτευση αναγκαία τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής κίνησης με καθαρά αυτοδιοικητικούς όρους και στόχους, με κατεύθυνση προοδευτική και διεκδικητική, που θα ελέγχει τη δημοτική αρχή και θα παρεμβαίνει  στο Δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία, με εκδηλώσεις, έντυπα, παρουσία. Μιας κίνησης που θα στηρίζεται σε παλαιά και νέα στελέχη, θα βρίσκεται διαρκώς κοντά στα προβλήματα, θα έχει θέσεις και πρόγραμμα για όσα απασχολούν την πόλη και θα παλεύει γι’ αυτά. Μιας κίνησης που θα εργάζεται συστηματικά, θα έχει πολιτική και οργανωτική αυτονομία, θα συνεργάζεται με τις ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις τους μαζικούς φορείς και τα κινήματα πολιτών της πόλης και θα είναι ανοιχτή στους πολίτες.