Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ιδανικοί αυτόχειρες;

Πραγματικά ούτε ο πιο ευφάνταστος νους  δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι η Δημοτική Κίνηση  «Καλή Μέρα» θα κατάφερνε να κάνει ντέρμπυ την εκλογική αναμέτρηση στο Κερατσίνι!
Η κίνηση με παρουσία 4 χρόνων στο Κερατσίνι που αρχές Σεπτεμβρίου κατέγραφε ποσοστά «σοβιετικού τύπου», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά τα μέλη της,  κατάφερε με λάθος κινήσεις στρατηγικής να φέρει τα πράγματα σχεδόν στα ίσια. Τις τελευταίες μέρες καταγράφονται κινήσεις ακατανόητες στον κοινό πολιτικό μυαλό, που επιμένουν σε επιθέσεις εναντίων  στελεχών του Φώτη Μελά  τα οποία επιλέγουν να στηρίξουν Αλ. Χρυσό, τσουβαλιάζοντας δικαίους και αδίκους, ενώ γνωρίζουν ότι στην κίνηση τους συμμετέχουν στελέχη του κ. Μελά τα οποία δεν είναι σε εκλόγιμη θέση και ήδη δυσανασχετούν, αλλά και ότι ο Φ. Μελάς έχει ακόμα φανατικούς υποστηρικτές.
Η κόντρα μεταξύ "ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ" και Φ. ΜΕΛΑ, λόγω της συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο του Λουκά Τζανή, δημοτικών συμβούλων του Φώτη Μέλα, συνεχίστηκε σε όλη την προεκλογική περίοδο και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο. Αντί οι υποψήφιοι της  Δημοτικής  Κίνησης  «Καλή Μέρα», όσο πιο ανώδυνα να μετρούν τις ώρες «σιωπηλά» για να έρθει η ώρα να κλείσει η κάλπη, περιφέρονται με  αυτοκίνητα εταιρείας ήχου στην πόλη για να υπενθυμίσουν τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες, πάντα υπό τον ήχο "επαναστατικών ασμάτων".
Παράλληλα η δημοσίευση από το Δήμο της σταυροδοσίας των υποψηφίων δημιούργησε νέα προβλήματα.  Στο νέο Δημοτικό συμβούλιο αν επιλεγεί  η Δημοτική Κίνηση  «Καλή Μέρα» εκλέγονται άνθρωποι που παλιότερα είχαν συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο των κ. Σαλαλέ- Σαράφογλου και έχουν συμμετοχή στη διοίκηση του δήμου, άνθρωποι που 4 χρόνια διοικούσαν με το τον κ. Μελά, η πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και ελάχιστοι ίσως  2 ή 3  από την παράταξη του κ. Τζανή ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ.
Επιπλέον εκλέγονται πολλοί γνωστοί γιατροί. Πραγματικά είναι άξιο προβληματισμού πως θα τα καταφέρουν με το μεγάλο πελατολόγιο, τα ιδιωτικά τους ιατρεία και πως θα καταφέρουν να αφοσιωθούν στη Διοίκηση του Δήμου.
Αντίθετα σε όλα αυτά η παράταξη του κ. Χρυσού, όλες αυτές τις μέρες έχει εστιάσει τη δράση της «πόρτα – πόρτα», ενημερώνοντας τους πολίτες για τα πρόσωπα που εκλέγονται από το ψηφοδέλτιο του κ . Τζανή, με παρελθόν στη διοίκηση των Δήμων. Η προσπάθεια τους είναι να ακυρώσουν  το επιχείρημα του νέου και διαφορετικού δημοτικού συμβουλίου που υποσχέθηκε προεκλογικά ο Λουκάς Τζανής και παράλληλα να αντικρούσουν τη θέση για αντιμνημονιακή ψήφο μιας και πολλά από τα άτομα που βρίσκονται σε εκλόγιμη θέση της Δημοτικής Κίνησης  «Καλή Μέρα» είναι ενεργά μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Είναι φανερό ότι δεν υπήρχε στην Κίνηση πολιτική «δεύτερου γύρου», ίσως γιατί παρασύρθηκαν από τις  καλοκαιρινές πανηγυρικές δημοσκοπήσεις, απέναντι σε πολλούς υποψηφίους του ίδιου χώρου που  έδιναν πολύ υψηλά ποσοστά,  σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα ευνοϊκό κλίμα στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Δεν  μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η αδράνεια των στελεχών της  Δημοτικής  Κίνησης  «Καλή Μέρα», που περιορίζονται σε «στρατιωτικού τύπου» παρελάσεις στην Τσαλδάρη, όπως αυτή της Δευτέρας που προβλημάτισε τους πολίτες,  την παροχή παντός τύπου υποσχέσεων σε δυσαρεστημένους αποτυχόντες  λόγω των πολλών μεταγραφών του καλοκαιριού, ενώ την ίδια στιγμή το επιτελείο του κ. Χρυσού έχει οργώσει την πόλη αναδεικνύοντας διαφορές των ψηφοδελτίων βάζοντας το ερώτημα «Ποιος μπορεί αύριο να εργαστεί και να κάνει καλύτερα τη δουλειά;».