Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Αυτή τη φορά, ας πούμε ΟΧΙ:

Αυτή τη φορά, ας πούμε ΟΧΙ:
·         Στους  «αναντικατάστατους» τοπικούς  παράγοντες και την  ανακύκλωσή τους στις θέσεις εξουσίας.
·         Στους δημοτικούς  άρχοντες με θητείες 8, 12 και 16 χρόνων που διεκδικούν τη…μονιμότητά τους και  περιφέρονται από συνδυασμό σε συνδυασμό  με το κατάλληλο «πλασάρισμα» την τελευταία στιγμή.
·         Στα ίδια πρόσωπα που κυριαρχούν επί δεκαετίες, εναλλάσσονται στις θέσεις,  και, όταν αποφασίσουν ότι πρέπει να ανοίξουν δρόμους για τους νεώτερους, το κάνουν κληροδοτώντας τις θέσεις τους σε άβουλους, πειθήνιους διαδόχους.
·         Σε αυτούς που επιλέγουν το ρόλο του "σοφού της φυλής" και από μακριά καταλαβαίνεις ότι τίποτε άλλο δεν κυριαρχεί στις κινήσεις τους, παρά ο στόχος της ανακύκλωσης της δικής τους, αδιέξοδης μικρο-εξουσίας.
·         Σε αυτούς που χωρίς φαντασία, χωρίς διάθεση, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, συμμετείχαν στα δημοτικά δρώμενα για πολλά χρόνια.
·         Στην αντίληψη ότι κανείς δήμος, καμιά κοινωνία, δεν ζει χωρίς την παρουσία «των έμπειρων στελεχών της αυτοδιοίκησης»,  που όμως δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά στο παρελθόν και έχουν ευθύνη για τη σημερινή υποβάθμιση της περιοχής μας.

Το νέο, που έχει ανάγκη η πόλη μας, δεν θα έλθει με τα ίδια, παλιά και φθαρμένα υλικά!