Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Ο ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Μαζική συγκέντρωση του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Ζαχαρία Ζούπη

Το μήνυμα της αυτοπεποίθησης, της μάχης και την νίκης εξέπεμψε η συγκέντρωση του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τον Συνδυασμό του Αλέκου Χρυσού, Ζαχαρία Ζούπη. Η μαζικότητα, ο παλμός και ο ενθουσιασμός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της συγκέντρωσης στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου ΄΄ Μελίνα Μερκούρη ΄΄. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Διαμαντίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, ενώ μήνυμα έστειλε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός. Επίσης το παρόν έδωσαν ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης, οι πρώην Δήμαρχοι Κερατσινίου Δημήτρης Σαράφογλου και Γιώργος Χάσκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρύσα Μυριαλή και Σταύρος Λαγουδάκης, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Γκιόκας Τάσος, Μαρινοπούλου Παρασκευή και Μανώλης Μυριαλής, ο πρώην αρχηγός τους Λιμενικού Σώματος Ανδρέας Συρίγος, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μπενέτος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Μπενέτος,
 ο Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Αντώνης Καλογεράς –μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Πειραιά του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τον Γιάννη Μίχα, ο Παναγιώτης Δόκος –μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Κλαουράκης –Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κρητικών Σωματείων και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων.

Στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέκος Χρυσός μετέφερε μήνυμα νίκης από την καθημερινή επαφή του με τους πολίτες της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου. Στάθηκε ιδιαίτερα στην άποψή του ότι αύριο στον Δήμο χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή που θα διοικήσει με συνέπεια, ικανότητα, σοβαρότητα, διαφάνεια και σεβασμό στα αιτήματα των πολιτών. Επέμεινε δε ξεχωριστά στο πως παράλληλα με τις μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις που πρέπει να προωθήσει η Δημοτική Αρχή, είναι αναγκαίο να προσανατολιστεί στην μάχη της καθημερινότητας, στην μάχη για καθαρές γειτονιές, ανθρώπινες πλατείες και Παιδικές Χαρές, λειτουργικά σχολεία. Ο Αλέκος Χρυσός εξήρε την στάση και την πολιτική συμπεριφορά του Ζαχαρία Ζούπη, ο οποίος συμπαρατάχθηκε στην κοινή προσπάθεια, αν και ο ίδιος διεκδικούσε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Ο Ζαχαρίας Ζούπης στάθηκε ιδιαίτερα στην κρισιμότητα αυτής της Εκλογικής Αναμέτρησης και καυτηρίασε την άποψη πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές σε δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου. ΄΄ Παίζουν με την οργή σας, την απαισιοδοξία σας, την ζαλάδα από τα προβλήματα΄΄ τόνισε και συμπλήρωσε ΄΄ Στις 7 Νοεμβρίου θα ψηφίσετε για Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Αν η ψήφος σας οδηγήσει στην εκλογή ενός ανίκανου Δημάρχου ή ενός Δημάρχου που δεν μπορεί να ανταποκριθεί, δίχως όραμα και ικανότητες, τότε τον λογαριασμό θα μπορείτε να τον ζητήσετε μετά από τέσσερα χρόνια. Αυτό θέλουν; Απραξία και τέλμα; ΄΄. Ο Ζαχαρίας Ζούπης στάθηκε ιδιαίτερα στις μεγάλες παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η περιοχή επισημαίνοντας την Ανάπλαση των Λιπασμάτων, την συμπαράταξη με τον Εμπορικό Κόσμο, την ανάγκη μέτρων τόνωσης του εμπορίου και της πολιτιστικής δραστηριότητας, την ανάγκη αξιοποίησης της ΝΑΦΘΑ, του Καχραμάνογλου κ.α.

Έθεσε δε το ερώτημα: ΄΄ Ποιος μπορεί να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας; Πιστεύω ακράδαντα ο Αλέκος Χρυσός ΄΄. Αφού επιχειρηματολόγησε δε υπέρ της άποψή του, αναρωτήθηκε: ΄΄ Ποιος θα μπορούσε να είναι λύση; Ο νυν Δήμαρχος Κερατσινίου που έφτασε το χρέος του Δήμου στα 25 εκατομ. ευρώ, που δανείστηκε 7,5 εκατομ. ευρώ μέσα σε 3,5 χρόνια, που δεν έκανε ούτε ένα νέο έργο, που ΄΄ κατάφερε ΄΄ να χάσει την χρηματοδότηση για το Κέντρο Υγείας; Ή μήπως ο Λουκάς Τζανής που από τις πολλές μεταγραφές ποδοσφαιρικού τύπου έφτιαξε ένα Συνδυασμό που μοιάζει με Πύργο της Βαβέλ και η μόνη πρόταση που παρουσιάζει είναι ….. η υπογειοποίηση της Γρηγορίου Λαμπράκη; ΄΄.

Ο Ζαχαρίας Ζούπης άσκησε δριμύτατη κριτική κατά των διάφορων φημολογιών που διοχετεύουν ΄΄ παπαγαλάκια ΄΄. Φήμες για δήθεν έρευνες, για δήθεν μη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, όπως για το πόσο Κερατσινιώτης είναι ο Αλέκος Χρυσός! ΄΄ Αυτοί οι μύθοι δεν πιάνουν. Οι πολίτες έχουν κρίση και άποψη. Θα το δείξουν στις 7 Νοέμβρη ψηφίζοντας για Δήμαρχο τον Αλέκο Χρυσό ΄΄.
Κερατσίνι, 12-10-2010
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου
 & π. Αντιδήμαρχος
Γενικός Γραμματέας Νομαρχίας
 Δυτικής Αττικής